Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Articles

Despre pictori și culori calde…

Toți, dar absolut toți suntem nişte pictori în viața de zi cu zi. Ne pictăm destinul în toate culorile posibile (mă refer aici la viața personală, viața profesională, prieteni, familie, colegi…)

Ei bine, ce să vezi?… “La vie en rose” este doar un film. Sunt momente în care paleta de culori pe care o regăsim în “vie” este destul de restrânsă, gen: gri, negru şi de multe ori …maro. Este firesc. C’est la vie!

La fel de firesc este să încercăm să “decolorăm” tabloul (atunci când este cazul) şi în locul culorilor sumbre să facem loc culorilor calde, vesele, frumoase.

Cum procedăm în astfel de situatii? Discutăm cu alți pictori. Artişti şi ei. La fel de pricepuți ca noi (nu chiar de fiecare dată). Oare de ce avem impresia că alții se pricep mai bine decât noi în a ne rezolva problemele pe care le avem?… pentru că suntem nesiguri? Probabil.

Ce aşteptări ai de la cel cu care îți discuți problemele?… Să te aprobe? Să îți spună că eşti minunat(ă)? Să îți valideze descoperirea pe care ai făcut-o şi anume că de fiecare dată (aproape) ALȚII sunt “vinovați” pentru tot ce ți se întâmplă? Să îți confirme că ai procedat corect?… asta este important?

Cine sunt aceste persoane cu care te sfătuieşti la ceas de taină?… Mama? Sora? Colegul de serviciu (care este în aceeaşi situație cu tine)? Prietena cea mai bună? … Toți cei care sunt de partea ta şi sunt maxim de subiectivi?

De ce sunt subiectivi? Pentru că atunci când vine vorba despre tine tu eşti “copilul”; “sora”; “colega de suferință”; “prietena cea mai bună”. Ei nu te vor contrazice aproape niciodată.

Ai toate şansele ca abordarea lor să te bulverseze şi să te poziționeze pe o direcție nefavorabilă, ca să nu zic greşită.

Atenție! Cei care nu îți dau dreptate te pot ajuta mai mult. Asta nu înseamnă că sunt împotriva ta. Poate pur şi simplu vor ca tu să vezi lucrurile şi din ALT UNGHI sau altă perspectivă. Poate speră că la un moment dat vei renunța la “ochelarii de cal”. Atunci o să te trezeşti şi poate o să înțelegi mai bine ce se întâmplă cu adevărat în tabloul tău.

Am spus la început. Toți suntem pictori. Noi ne pictăm destinul cu mâinile noastre. Avem toate culorile Pământului la dispiziției. Noi alegem combinațiile de culori şi nuanțele calde, vesele, frumoase. Dacă ne iese altceva… ține de inspirație. Doar noi putem retuşa sau corecta tabloul nostru. Este important… să vrem!

Edit PiafLa vie en Rose

offlinecoach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed