Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Dezbaterea de Sâmbătă: Cum să faci rost de bani

UnknownBanii sunt importanți pentru fiecare dintre noi. Întotdeauna au fost și vor fi. Întotdeauna este de preferat să îi ai, decât să îți lipsească… pe principiul:

decât sărac și bolnav, mai bine bogat și sănătos!

Zi de zi ducem o luptă imensă și facem sacrificii pentru a câștiga bani. Ne învârtim în jurul lor, banii se învârt în jurul nostru și trebuie să facem în așa fel încât o parte din ei să ne intre în buzunare… nu avem de ales. Oricâți ar intra în buzunare, niciodată nu sunt suficienți!

Trăim cu intensitate maximă toate evenimentele care se întâmplă în jurul nostru. Luăm decizii, suntem atenți la “criză”, incercăm să ne adaptăm în permanență și să fim cu un pas înainte pentru că, ar fi destul de neplăcut să ne de “decuplăm” de la sursa de venit, mai ales când nu ai suficientă “autonomie” să funcționezi fără un serviciu, mai ales când ai familie și responsabilități.

Fiecare dintre noi avem câteva astfel de argumente, cred, care să ne motiveze să ne trezim în fiecare dimineață și să mergem să muncim, să trudim.

Gama de sentimente pe care le avem față de faptul că trebuie să mergem la muncă este extrem de generoasă, aș putea spune de la agonie la extaz. Culmea, sentimentele astea care ne încearcă influențează direct performața noastră la locul de muncă, indiferent ce meserie practici, indiferent daca muncești cu mânile sau dacă muncești cu capul.

Nu numai că influențează performanța, dar POT influența în mod categoric CÂȘTIGUL (și mă refer inclusiv la bani… mai ales la bani!). De ce? Pentru că succesul nu se întâmplă peste noapte, de la o zi la alta. Succesul înseamnă perseverență, sacrificiu, efort, consecvență, dedicare și dăruire ș.a.m.d.

Oamenii de succes și bogați pe care i-am văzut nu păreau a fi CHINUIȚI de succes. De cele mai multe ori le cam plăcea ce făceau, se bucurau de realizările lor.

Acum, oricât de teoretic sună, credeți-mă este extrem de simplu și de pragmatic; doar că, de cele mai multe ori preferăm să analizăm și să discutăm despre “lucruri” decât să le punem în practică să le aplicăm. Ca de exemplu cele două sfaturi pe care ni le dau nimeni alții decât Steve JOBS și Warren BUFFETT.

… oare de ce am impresia că foarte mulți considerăm ca este ușor să dai astfel de sfaturi SIMPLE când esți multimiliardar in $$$$? De ce am convingerea că foarte puțini avem curajul într-adevăr să le urmăm sfatul? (inclusiv eu!)

Până la urmă ce avem de pierdut? … Nu cred cred că vom ști niciodată ce avem de pierdut dacă NU vom încerca. Dacă nu încercăm, atunci hai să nu ne mai plângem că suntem “nefericiți”, ok?

offline coach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed