Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Articles

Despre campioane și campioni

Campion = Luptător = Învingător = Exemplu.

Cum apar campionii? … Apar aşaaa de nicăieri? Din senin? Ce simplu ar fi! Te trezeşti dimineață, te aşezi pe marginea patului, îți propui ca începând de astăzi să fi campion şi… booom, eşti campion.

Hmm, nu prea merge.
Este nevoie de “oleacă” mai mult.

În primul rând este esențial ca ceea ce faci să faci cu o plăcere intensă, cu pasiune. Ştiu că sună a clişeu dar pasiunea este combustibilul care îți dă forța să te antrenezi zi de zi de zi, ore întregi, luni la rând, ani la rând, fără să oboseşti.

Mai ai nevoie de ambiție. În viață, în sport, la serviciu, în afaceri clopotul lui Gauss este tot timpul prezent. Este firesc şi inevitabil. Ambiția îți dă determinarea să treci peste eşecuri şi să o iei de la capăt iar şi iar.

Muncă. Multă muncă. Foarte multă muncă. Efort. Trudă. Sacrificiu. Nu se poate fără.

Consecvență. Şi Luni şi Marți şi… Vineri şi în weekend. Performanța nu se obține dacă te antrenezi în salturi.

Răbdare, încredere în tine, dorință, voință, orgoliu, ş.a.m.d. … of ce complicat este să fi campion. Probabil ăsta este motivul pentru care nu sunt atât de mulți.

Şi este păcat. Când spun asta ma refer la “sportivii” cu care mă întâlnesc eu zi de zi: colegii de serviciu.

Sunt unii care vin şi pleacă de la “fabrică” iar eu îi văd cum se chinuie. Nu le place. Au facturi de plătit şi nu au încotro (zic ei). Nu îi înțeleg!

Dacă nu îți mai place; dacă nu mai ai nicio motivație, niciun obiectiv; dacă nu mai ai nicio urmă de satisfacție a muncii pe care o faci… ce rost mai are?

Ce s-ar întâmpla dacă ai direcționa toată energia ta pozitivă într-o activitate pe care să o faci cu plăcere sau care pur şi simlu îți provoacă… bucurie ?

Îți spun eu: ai o şansă să fii şi tu fericit!… şi cine ştie, poate răsare sămânța de campion în tine!

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed