Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Articles

Don’t “pushing” me… Am treabă

Îmi plac delegațiile de toate felurile. Și cele pe care le fac eu și cele pe care le primesc. Cel mai mult în schimb comentez delegațiile pe care le primesc, firește. Aproximativ după primele 5 minute de discuții îmi dau seama dacă întâlnirea respectivă are un subiect și un predicat sau dacă este pierdere de vreme. Am dobândit această abilitate de a-i mirosi și identifica în timp record pe cei care pierd vremea și se plimbă pe banii patronului. Dacă stau mai bine și mă gândesc este un lucru firesc și normal. Trebuie și patronul ăsta să aibă niște cheltuieli, nu?

Pentru că în multinaționale (dar nu numai), dacă nu știați, unii sunt cu sapa, așa ca mine și alții cu mapa, așa ca cei despre care vă scriu. De fapt nu sunt cu mapa… sunt funcții “suport”, ca să fiu mai specific. Iar funcțiile acestea suport sunt un fel de două feluri. În general au denumiri dintr-astea care sună așaaa ca și cum au o grăadă de treabă de făcut, dar de fapt au o singură mare calitate: au centura neagră la conversație… pentru că asta ăsta este singurul lucru pe care pot să îl facă, după formula:

Negociere – Putere de decizie/Mandat = Conversație (sursa ASCENDIS)

Este ca la psiholog. Câte o dată îți face bine să te descarci. (așa am auzit; eu nu am fost niciodată la psiholog… încă)
Ei, funcțiile acestea suport, doar se încarcă cu probleme, le iau la cunoștință, le notează și fac, citez: “pushing” pentru rezolvarea lor. Nu știu exact ce înseamnă noțiunea asta dar de câțiva ani am dedus că pușing-ul ăsta este un fel de gargară stricată care nu duce nicăieri și nu rezolvă mai nimic, niciodată, dar în schimb te consolează cu expresii de genul: “nu ești singurul care ne spune asta“; “problemele se cunosc la toate etajele“; “noi am informat și am scris mail-uri“; “acuma se lucrează la schimbarea procedurilor… nu știm când vor fi aprobate“; … etc.

No’ dragilor, keep pushing! … Sper să realizați curând că sunt multe alte lucruri muuuuult mai utile decât ceea ce faceți voi și sunt câteva funcții unde chiar puteți să învățați meserie adevărată într-o companie. Dacă ar fi după mine eu aș desfința aceste funcții suport pentru că eu nu am nevoie de portavoce pentru a-mi rezolva problemele. În plus, nimeni nu poate să îmi susțină cauza mai bine decât o fac eu. Dacă tot “trebuie” să faceți delegații : pregătiți-vă vizita; stabiliți-vă câteva obiective minime pe care să le atingeți la final; fiți civilizați și nu dați ochii peste cap; fiți deștepți, constructivi și pozitivi în timpul discuțiilor;  atenție, este posibil ca la întoarcerea voatră în turnul de fildeș șefii voștri să vă întrebe “ce ați făcut pe teren?”… este de recomandat să aveți ce să le spuneți.
… Iar cine dă vina pe funcțiile suport când nu își rezolvă problemele… trebuie să schimbe registrul și să înceapă să își facă treba pentru care este plătit, altfel vine pușing-ul peste voi. :)

În final o dedicație pentru voi:

offline coach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed