Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Articles

Să trăiască “copy&paste”-ul

Acest articol conține câteva exagerări intenționate DAR este inspirat de o întâmplare… adevărată.

Vine directorul la muncă și începe să împartă bugete și obiective în stânga și în dreapta. Nu numai că împarte omu’ obiective, dar le și urmărește. :)


Și le urmărește profesionist, cu raportări zilnice, cu fișiere excel complexe (= răboj), cu aplicații de monitorizare care au în spate funcții sofisticate (gen Sum și Count), cu salariați care au centura neagră la “copy&paste”, etc. Dacă sunteți curioși, toate acestea se întâmplă pentru ca directorul să aibă informația cu realizările supușilor, pardon, colegilor, în timp real, pe principiul un om informat este un om puternic.
Ceea ce vreau să scot în evidență este că avem de a face cu un sistem complex, unic, de invidiat.

Toate informațiile introduse de salariați în sistemul profesionist de monitorizare generează niște clasamente aka ierahii. Sunt bune și clasamentele la ceva. Împart salariații în cel puțin două categorii: să zicem performeri și weak performeri. Și uite așa toți performerii își doresc să rămână în prima parte a clasamentului și să respire aerul curat care se află peste linia roșie care îi separă de categoria aflată sub lupă. Iar cei de sub line trag și se zbat să iasă din vizor și să simtă și gustul performanței.

Dar asta nu este tot. Aceste clasamente sunt subiect de analiză pentru că la noi în incintă realizările contează. Și dă-i cu mail-uri și cu felicitări și cu amenințări și cu presiune… că doar bugetele sunt făcute pentru a fi depășite, nu-i așa? Agonie și extaz. Bucurie și tristețe, toate în același timp.
Miza este mare: toată lumea știe că dacă ești fruntaș în acest top ai șanse de promovare.
Trece o lună, trec două, trei, … șase luni și se trag primele concluzii. Este timpul ca au făcut treabă bună și au avut rezultate în clasament să culeagă laurii victoriei.

Directorul mută strategic. Îl promovează pe cel de pe locul 1. Excelent! Îl promovează și îi mărește salariul. Mutarea este transparentă și este un exemplu pentru toți.

După aproximativ două luni mă aflam în biroul directorului la o discuție când unul din colegii cu centură neagră la copy&paste deschide ușa disperat și zice:

- Șefu’… nu-i bună formula care calculează clasamentul final! Tot clasamentul este greșit!

offline coach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed