Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Provocarea unui … “Antrenor”!

Sursa foto = click foto

Da, cred că știu. Atunci când NU sunt rezultate și treaba nu merge, cu siguranță “CINEVA” este vinovat (?!); cu siguranță CINEVA nu și-a făcut treaba sau dacă a făcut ceva, cu siguranță nu este suficient; “deci” trebuie să arătăm cu degetul înspre cineva (?).  Probabil, într-un context lipsit de performanță, tendința naturală (a unora dar în niciun caz a noastră) este de a întocmi liste de “suspectați” și responsabili pentru eșec… firește; și har Domnului avem de unde “alege” și pe cine comenta:  ”antrenorul”; “jucătorii”; “sponsorul”; “staff-ul”; “echipa adversă”; “galeria”; “terenul”; “arbitrul” și muuuulți muuulți alții sunt luați de fiecare dată în vizor (?!).

Așa și? Ce rezolvăm dacă identificăm “vinovați”?
Putem întorce rezultatul meciului?… NU
Rezolvăm problemele definitiv? … NU
Putem să ne justificăm performanța?… NU

Atunci? Ce folos?

De cele mai multe ori (că mai sunt și excepții) un rezultat slab, un eșec, este mai degrabă asumat de către “antrenor”. A fost investit cu încredere, se așteaptă de la el să facă performanță cu echipa, primește și bani pentru asta dar… nu se întâmplă.

Domnule “antrenor”: Nicio problemă, capu’ sus! Un război nu se pierde așaaaa cu una cu două!
Deschide agenda cu “scheme tactice” căci un antrenor are experiență, știe ce are de făcut! Dacă schema 4-4-2 nu funcționează, antrenăm 4-3-3 sau 4-5-1 sau… schema “X”, sau… “Y”. Sunt convins că ai și imaginație și soluții!

Situația poate deveni critică cu adevărat atunci când indiferent ce faci,cu tot efortul care îl depui, cu toate mijloacele și instrumentele pe care le ai … NIMIC nu funcționează așa cum vrei sau așa cum ți se cere și atunci începi să îți pui întrebări:
              Ce naiba se întâmplă?
              Ce nu fac bine?
              De ce nu merge treaba?
              Unde greșesc?
              Am și alte soluții?
              Este doar vina mea?

Ei bine dragilor, totul este relativ :O) iar adevărul, ați ghicit, adevărul este întotdeauna undeva la mijloc.
Un lucru pentru mine este extrem de clar și cred că acesta ar trebui sa fie un aspect la care să reflectăm cu toții:

Un “antrenor” poate ajunge în situația în care a împărtășit și/sau transferat tot “know how”-ul său și toate cunostintele sale tehnice și toată experiența sa către un jucător/echipă și cu toate acestea performanțele să nu fie extraordinare. De ce? Pentru că într-un meci, pe teren sunt întotdeauna “jucătorii”. Nu antrenorul lovește mingea, nu antrenorul aleargă și nu antrenorul ia decizii în timpul meciului pe terenul de joc.

Prin urmare, dacă vorbim de performanță și de perfecționare și de învățare, jucătorii au aici un rol determinant deoarece sunt SINGURII, repet SINGURII care pot să își exerseze/antreneze și să își perfecționeze “lovitura”/”dribling-ul”/”stilul de joc”… și este capital să înțelegem și să CONȘTIENTIZĂM acest aspect.
Ce vreau să spun este că un “antrenor” este responsabil cu Gestionarea procesului de antrenament! Conținutul procesului de antrenament, este responsabilitatea jucătorului!

AICI ESTE PROVOCAREA UNUI “Antrenor”!
Cu experiența, cu tehnicile și cu know how-ul să reușești să îți aduci echipa la stadiul la care să conștientizeze că schimbarea și performanța depind în mod determinant de efortul individual și de dorința fiecăruia de perfecționare și performanță… De aici și până acolo, fiecare suntem pe cont propriu!!!

Îmi permiți să îți adresez o întrebare?…
Ce crezi că poți face COMPLET DIFERIT de ceea ce ai făcut până acum pentru a-ți realiza obiectivele?

offline coach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed