Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

STOP making excuses !!!

Pentru mine, nu cred că există lucru mai jenant și deranjat într-o discuție decât să ascult cum cineva nu contenește să inventeze scuze pentru a-și justifica nerealizările personale!

Sursa foto = click foto

Evident … este mult mai simplu să găsești justificări pentru ce nu ai făcut, decât să spui concret “CE AI FĂCUT”, ce ai întreprins efectiv pentru a-ți atinge obiectivul. Poate vă întrebați de ce? Simplu, pentru că atata timp cât nu ai facut nimic, nu ai ce să spui!

Sincer vă spun, pe NIMENI nu interesează scuzele și justificările! Ele NU țin locul rezultatelor, în plus, credeți-mă NU ați fost numit pe poziția respectivă (indiferent de poziție) pentru a justifica neralizările voastre și ale colegilor voștri; ați fost angajați/numiți pentru a identifica SOLUȚII, pentru a obține REZULTATE!

De obicei aceste justificări vin la pachet cu mic “bonus”: a generaliza plecând de la exemple punctuale… Renunțați! [ex: colegul meu a avut recent o întâlnire cu un client nemulțumit de un produs (de fapt singurul client cu care s-a întâlnit în ultima săptămână). Concluzia lui: CLIENȚII sunt nemulțumiți de produs]. Common …

Clienții sunt diferiți între ei: sunt mulțumiți, sunt nemulțumiți, tineri, bătrâni, salariați, șomeri, pensionari, preocupați de tehnică, atehnici, bruneți, blonzi, pretențioși, superficiali, buni negociatori, sâcâiți, gingași, prețiosi, cu bani, deschiși la nou, refractari, eliptici, etc. Atâta timp cât asta este job-ul tău să te întâlnești cu clienți este foarte posibil să ai de a face cu fel de fel de oameni. Nu îi vei putea convinge pe toți, nu poți să îi multumești pe toți, nu poți să pretinzi tuturor să înțeleagă la fel de repede ceea ce le spui … Important este să fim perseverenți, să acționăm ca niște adevărați profesioniști și să fructificăm toate oportunitățile! Lăsați pe alții să tragă concluziile și să generalizeze. Sper că am reușit să mă fac înțeles.

Soo…

Rețineți, vă rog: ZERO nu are nicio justificare, niciodată!!!

                                            ZERO = nimic
Când în dreptul unui rezultat “realizarea” este zero … pot spune că nu s-a făcut NIMIC!

Dacă totuși ați făcut tot ce ați putut și chiar nu iese nimic (dintr-un ghinion de neșansă), analizați și încercați să vedeți “de ce?”, “unde greșiți?” și prezentați conducerii tot ceea ce ați făcut și cum ați făcut … Imposibil sa nu identificati impreuna o soluție!

Când în loc de zero este 1(unu) … pot aprecia că a existat un minim de interes și de efort, este altceva.

În concluzie, atâta timp cât te preocupă cu adevărat ceva, atâta timp cât îți pasă și vrei să faci treabă, cu puțină organizare, metodă și MUUUULTĂ ACȚIUNE și perseverență este imposibil, repet, im-po-si-bil să nu apară rezultatele!

Baftă!!!

offline coach

  • [...] de mare. În ziua de azi nu ar trebui să își mai permită nimeni să fie superficial sau să se justifice la nesfârșit că este la început sau că nu are experiență! Ca să supraviețuiești în jungla [...]

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed