Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Post

Te bucuri că mergi la muncă?

draft_lens17514891module147423361photo_1295232113I_Love_my_JobPetrecem la muncă peste 8 ore pe zi. Câteodată este prea mult în comparație cu cât timp alocăm familiei și activităților care ne pasionează, ne bucură cu adevărat. Ar fi ideal să reușești să faci în așa fel încât să poți să le împaci pe toate, probabil ai fi cel mai fericit om.

Fă ceea ce-ţi place cu adevărat şi nu vei mai munci nici o zi din viaţa ta!” – hmmm, sună bine, dar nu toți avem această oportunitate. Cu siguranță încă nu am găsit activitatea care să ne pasioneze cu adevărat și din care să ne dorim să facem o meserie și nu prea suntem curajoși de fel. Da’ și când ne pornim… o să rupem lanțu’, garantez.

Mai mult decât atât, ce ne-am face dacă toți am fi patroni? Trebuie să mai și muncească cineva în casa asta!

Pentru noi cei care încă suntem de această parte a baricadei și dedicăm jumătate din zi patronului care ne hrănește, este esențial, cred, să ne simțim bine la serviciu, să mergem cu bucurie… să ne placă!

Știu, nu întotdeauna este atât de simplu mai ales dacă ai minim un șef imbecil.
Doar că, realizarea acestui obiectiv (de a-ți face plăcere să mergi la muncă) nu depinde doar de șef.

O parte dintre noi, probabil, percep bucuria ca un sentiment care pare să vină mai mult ca o răsplată, ca o consecință a ceva; alții preferă în mod natural să fie bucuroși pur și simplu decât să fie triști sau nefericiți… Recunosc, mă regăsesc de cele mai multe ori în cea de a doua “categorie”.
Spre exemplu, copiii nu trebuie învățați să se bucure, este ceva instinctiv; în schimb noi adulții, poate, în timp, am fost învățați cum să NU ne bucurăm și atunci trebuie să ne dezvatam de asta…

Ce anume contribuie la sentimentul tău de bucurie din timpul muncii?

Fă un exercițiu și trece pe o foaie de hârtie toate răspunsurile tale.
Analizează răspunsurile și vezi în care/cine este elementul “central” al tuturor răspunsurilor tale?… Ai ghicit. TU!

Dacă ți la tine, ar trebui să îți pese și cum te simți la muncă!
Fă o prioritate din acest obiectiv, exersează și observă diferențele, nu ai nimic de pierdut. Dacă nu iese… oricând poți face “la loc comanda”!

spor

offline coach

I'm part of Post A Day 2013

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed