Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Quotes

Diplomație și bun simț

Napoleon

You must not fight too often with one enemy, or you will teach him all your art of war.

he he, asta este o povață pentru cei încăpățânați care nu se învață minte să se adapteze și nu înțeleg noțiunea simplă de colaborare.
De asemenea este și cu dedicație pentru cei ranchiunoși și/sau căpoși care fac câte o fixație pentru cineva sau ceva și … nu se lasă până nu au ei ultimul cuvânt.

Foarte bine, aveți voi ultimul cuvânt dacă asta este medicamentul pentru a vă trata orgoliul. Trebuie să fiți conștienți că acest “tratament” este dăunător relațiilor profesionale (și personale). Dăunează deoarece nu rezolvă o problemă ci din contră o complică sau poate chiar o multiplică. Asta ca să nu mai spun că nu are nicio legătură cu profesionalismul.

Dacă nu înveți nimic din astfel de “lupte” (dispute), deși ți se atrage atenția, înseamnă că nu ai înțeles nimic, înseamnă că nu poți să îți depășești această… Limită.

Diplomația și bunul simț întotdeauna au deschis uși și au rezolvat probleme. Dar atenție cum le “practici”. Dacă exagerezi și acționezi la extreme riști să nu fi convingător, să nu te creadă nimeni. Așa că:
- fi echilibrat;
- nu genera și nu întreține conflicte;
- încearcă să ajuți și să te înțelegi bine cu toată lumea;
- nu îți propune să ai tu întotdeauna ultimul cuvânt;
- acceptă că este posibil să nu ai dreptate de fiecare dată;
- fi corect;
- fi un coleg bun;
- fi diplomat și respectă regula bunului simț.

Comportă-te așa și “riști” să ai parte de același tratament din partea celorlalți.
… O fi rău?

offline coach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed