Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Quotes

Napoleon(isme)

Napoleon

The people to fear are not those who disagree with you, but those who disagree with you and are too cowardly to let you know.

Puneți-vă în pielea personajului care NU este de acord cu șefu’ și NU se sfiește să îi spună.
… Uneori poate fi cam “nașpa” și vorbesc din experiență. Să nu mă înțelegeți greșit, a spune unui șef că nu ești de acord cu el nu înseamnă că trebuie să fi bădăran și să “faci urât”, mai ales că a-ți exprima un punct de vedere diferit NU înseamnă întotdeauna că ai dreptate… Există suficiente abordări încât să îți spui punctul de vedere (contradictoriu) într-o manieră elegantă, de bun simț.

Problema este că dacă șefu’ nu știe citatul lui Napoleon de mai sus, cu siguranță nu se va teme de tine, de fapt oricum nu se teme el de nimeni. La el lucrurile sunt simple: cu maxim 4 cuvinte și o privire adaptată limbajului non-verbal (din care realizezi că nu-i convine ce ai spus) … te-a pus în banca ta. Asta da “incurajare”! Cu fiecare astfel de reacție, cred eu, s-a mai sfărâmat încă o cărămidă de la temelia încrederii de sine și a dorinței de a-ți mai exprima în viitor un punct de vedere.

Situația cea mai fericită este atunci când dialogul este deschis, când toate cărțile sunt pe masă și fiecare dintre părți vine cu argumente constructive în suținerea, argumentarea sau combaterea ideilor și punctelor de vedere aduse în dicuție. Toată lumea are ceva de învățat din această abordare… Totuși, trebuie să plecăm de la premisa că toți suntem bine intenționați și avem un obiectiv comun: “să fie bine ca să nu fie rău”. :O)

Deschid o paranteză (dacă vorbim despre management, democrația asta are și ea limitele ei, dacă înțelegi ce vreau să zic). Am închis paranteza.

Mai există o categorie de indivizi (nu intru în detalii) care nu sunt de acord cu tine, nu îți spun ție dar au de grijă să spună “altora”, cu cele mai “bune” intenții, evident.

Un lucru este cert: în tot ceea ce facem trebuie să existe un echilibru pentru că “ce-i prea mult ori este imoral, orin îngrașă”.

offline coach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed