Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Quotes

Scurtă pledoarie pentru competență

Ability is nothing without opportunity.

Napoleon

Este ceva ce nu s-a înteles din această afirmatie?
Totuși subiectul suportă o dezbatere, deoarece: Competența este un aspect al problemei iar Oportunitatea este alt aspect al problemei… v-a plăcut asta, nu? :O)

Putem influența noi în vreun fel cele două variabile?
Avem pârghii prin care putem, de exemplu, să influențăm oportunitățile? Adică putem noi prin acțiunile noastre să generăm sau să creem oportunități pe care tot noi să le fructificăm?


Cine este responsabil pentru dezvoltarea competențelor noastre? Trebuie să fim împlinși de la spate ca să fim determinați și preocupați să ne șlefuim talentul sau acționăm din proprie inițiativă în această direcție?

Am rostit de multe ori afirmația “brânză bună în burduf de câine”. Poate de prea multe ori și trebuie să mă credeți când vă spun că nu eram răutăcios, doar constatam. O să ma justific.

A fost o perioadă când lucrurile mergeau extraordinar de bine la “patron”. Curgea lapte, miere și $$$. A fost perioada de booom în care aveam de lucru și eram obigați să ne extindem. Recrutam masiv. Recrutam în special tineri, proaspăt absolvenți de facultate. Nu aveam nevoie de specialiști pentru că aveam și resurse și instrumentele necesare să facem “training on the job”. Am avut prin urmare oportunitatea și am reușit să urmaresc evoluția muuultor colegi de la momentul interviului și pană în prezent.

Oferta era de nerefuzat: Companie multinațională, condiții de muncă excepționale și moderne, drepturi, salariu (chiar dacă poate nu cel mai mare din piață) dar plătit corect și fără întârzieri… condiții normale și firești pe care, trebuie să recunoaștem, nu le întâlnești la orice “privat” (mai ales în provincie)…

Una din constatările făcute în toată această perioadă este ca foarte mulți dintre mai tinerii colegi recrutați, efectiv nu au realizat oportunitatea pe care o au și ce șansă li s-a oferit și din păcate (pentru ei) nu au fructificat-o. Spun asta petru că 80% dintre ei au învățat extrem de rapid (pe de rost) capitolul cu drepturile salariatului din contractul colectiv de muncă și au trecut fugitiv peste partea de obligații, în plus s-au “adaptat” rapid și și-au format un stil de muncă extrem de comod (pentru ei), limitându-de doar la lucrurie evidente: achitarea de sarcinile zilnice conform așteptărilor (să zicem) … “așa și? ce altceva trebuie să facă? care este problema?”

Vă spun eu care este problema: toți vrem să fim directori pentru că toți vrem sa câștigăm bine; și dacă se poate, acest obiectiv trebuie să se realizeze repede… cât mai repede pentru că dacă nu reusesc cât sunt tânăr să îmi trăiesc viața și să imi asigur tot confortul este foarte posibil să încep să mă demotivez și să încep să îmi caut de lucru în altă parte. Și asta, dacă se poate, cu un efort cât mai mic din partea mea și cu efort maxim din partea “patronului”.

Nu contează că la angajare nu știam mai nimic, nu contează că am muuulte de învățat, nu contează că nu depun suficient efort să învăț ca să dobândesc competență. “Auzi… dacă vor să fim competenți să ne trimită la cursuri, fată!” (am auzit la un moment dat într-o zi).

Foarte puțini realizează faptul că perioada de început, de ucenicie, este una extrem de importantă. Este o perioadă de investiții. O putem asemăna cu o afacere pe care o începem și ne dorim să fie o afacere de succes și să reziste în timp. Pentru asta trebuie să o construim pe niște baze solide. Pentru a face acest lucru este nevoie de investiții, iar perioada investițională nu este întotdeauna cea mai ușoară. Este o perioadă în care muncești mult, faci un efort susținut, ai suișuri și coborâșuri și trebuie, obligatoriu să marchezi costuri și să faci sacrificii personale… Nu ai cum să “scapi de ele”.

În mod cert la finalul acestei “investiții” (dar posibil și pe parcurs) oportunitățile pe care le vei aveam vor fi cu mult mai multe pentru că: ești competent! Este singura pârghie pe care o ai la dispoziție pentru a-ți putea lărgi orizontul și pentru a-ți putea crea premisele să fructifici toate oportunitățile. Dacă te vei limita doar să aștepți într-un birou cu ochii într-un monitor să vină o macara, să te extragă și să te așeze acolo unde vrei tu… poți să aștepți mult și bine, nu se va întâmpla asta. Îți garantez.

Fii competent! Dorește-ți asta și oportunitățile vor apărea.
Nu pierde vremea la serviciu și fă în așa fel încât timpul să treacă în favoarea ta. Învață în fiecare zi câte ceva! Construiește, NU pierde vremea!
Respectă-te pe tine și munca ta!

offline coach

  • comentariu de test

    lutu

    7 martie 2013

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed