Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Quotes

Napoleon(isme)

When small men attempt great enterprises, they always end by reducing them to the level of their mediocrity.

Mai exact, ce înseamnă să fi mediocru?

MEDIÓCRU, -Ă, mediocri, -e, adj. 1. Care se află între două limite extreme, mijlociu, potrivit; care nu iese din comun, nu se evidențiază prin nimic, modest, banal. 2. Lipsit de inteligență, de capacitate ori cultură, de spirit; fără valoare. [Pr.-di-o-] – Din fr. médiocre.
Sursa: DEX ’98 (1998)

Ce știa Napoleon pe la 1804 despre “enterprises”? … nu știu să vă spun exact; dar, ca să afirmi așa ceva garantat trebuie să te fi împiedecat de astfel de oameni.

Mediocritatea NU este deloc “cool” (asta este înfățișarea în care eu am întâlnit-o cel mai des), dar cu toate acestea are foarte mulți “follow”-eri. O asociez cu obedința și cu ipocrizia. Am convingerea că nu are ce căuta la niciun nivel, cu atât mai puțin la nivel înalt. Indiferent de ceea ce cred eu, există, se află, se găsește. Ok… Cum reacționezi atunci când o întâlnești?

Protestezi în vreun fel? Ai curaj să “fluieri în biserică”? Te ține să îți dai foc pe pârtie? Să faci mișto de ei?… hmm
Mai degrabă cred că înghiți în sec, înjuri în gând, “zici ca ei și faci ca tine”.

Este o problemă de răbdare și o chestiune de timp până totul în jur coboară la nivelul lor. Nu ar fi de dorit  să ajungi la concluzia că ai pierdut vremea, că ai bătut pasul pe loc deși era în puterea ta să faci ceva în orice moment.

Reține un lucru important: peste TOT,  TOTUL se rezumă la “politică” și…

In politics stupidity is not a handicap.

offline coach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed