Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Articles

| Bagă bani, Bagă bani

Un moment extrem de delicat în viața activă de salariat (alături de foarte multe alte momente) este: ziua de naștere a Șefului!!!
Emoții, pregătiri, dileme, forfotă, zbucium… Ce mai, un potpuriu de sentimente întâlnești în preajma unui astfel de eveniment.

Toată lumea știe, toată lumea se pregătește (aproape toată lumea).
Spun aproape toată lumea pentru că sunt destui salariați cărora probabil nici nu le pasă că… este ziua celui care le frecă și anume ridichea “on a daily basis”. A propos de aceste frecții bio, un șef nu are el cum să frece EL ridichile tuturor, mai ales dacă sunt multe, în schimb are niște ajutoare care învață, vorba aia, de la cel mai bun cum stă treaba cu ridichile altora. “ajutoarele” despre care vă spun sunt așaaa niște prelungiri ale mâinilor lui… dacă înțelegeți ce vreau să zic.

În general, cei despre care vă spuneam mai sus se ocupă ca această zi minunată să decurgă PERFECT. Și pentru ca totul să fie perfect, CADOUL trebuie să fie perfect. Și pentru ca virgulă cadoul să fie perfect trebuie să existe BANI.

No bun, că de fapt aici vroiam să ajung.
CE CADOU ÎI LUĂM ANUL ĂSTA LU’ șefu’ ?!!!????

Vă dați seama cât este de greu să alegi un cadou pentru un om deosebit… Nu cred că realizați. Adică ce dracu să îi cumpărăm în așa fel încât să simtă el cu sufletul lui tot ceea ce vrem noi să îi transmitem cu suflețele noastre supuse.

În echipa de proiect începe un brainstorming. Fiecare are câte o idee, câte o propunere o sugestie… Degeaba! Va spun eu, riscăm să facem un cadou nasol. Și cum să mă prezint eu la șefu’ cu un cadou nasol care să NU reprezinte recunoștința noastră din ultimele 12 luni… Nu aș putea îndura o așa rușine.

Bun… Și atunci… Ce facem?
Păi cum ce facem?… Îl întrebăm direct dragă! Ce… Nu s-a mai pomenit așa ceva? Îl întreb eu dacă vouă vă este jenă. Iau eu asupra mea totul! Mă sacrific dragă, că trebuie să facă cineva și acest lucru.

Cât de tare. Cu emoție și cu teamă prind un moment și intru în birou și zic:
știți, se apropie ziua dvs, iar noi, toți cei care vă apreciem și vă iubim până la lacrimi, din bănuții noștri puși la pușculiță încă de anul trecut, vrem să vă facem o surpriză… Există CEVA ce vă doriți în mod special și deosebit?

Răspuns: un iPad!

Helllloooooo, cât de naivi suntem, dacă anul trecut, pe același sistem întrebare/răspuns i-am cumpărat un iphone 4… Ce dracu, suntem chiar caraghioși că nu ne-am dat seama.

Acum că știm care este obiectivul, trebuie să facem rost de bani. Mulți bani.
Prin urmare, din gură în gură lansezi provocarea: vezi că strângem bani pentru ziua lui șefu’! Fiecare cotizează cât dorește. Noi am pus toți până acum cu câte 50 de lei. :)

Firește că nu s-au strâns bani pentru un asemenea cadou.
Asta nu este o problemă. Dați-mi cât s-a strâns și pun eu diferența… Common!

Nu am cuvinte să calific o astfel de situație reală, sincer.

Câți dintre cei care au “cotizat” au acasă un iphone sau un iPad?
Dvs. ce cadou le faceți lor atunci când este ziua LOR de naștere, adică a celor care au cotizat?
Ați spus cel puțin un MULȚUMESC fiecăruia în parte, pentru cadoul primit?

… întreb asta pentru că și eu am “cotizat”, dar nu am “simțit” nimic, dar ABSOLUT nimic. ( nici nu am așteptat nimic. Eu am cotizat din convingere)

offlinecoach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed