Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Articles

Despre a fi loial angajatorului

I work for money. If you want loyalty… get a dog.

Sunt de acord parțial cu această afirmație. DA lucrăm pentru bani, DA câinii sunt loiali celui care îi hrănesc (în general).


Acum, ce ar trebui să realizăm fiecare dintre noi, dar în egală măsură trebuie să înțeleagă și patronii, este că munca, așa cum am definit-o aicimunca este un mijloc, nu un scop în sine. Adică un salariat vine la muncă pentru că are nevoie de niște bani cu care să își plătescă toate cheltuielile și distracțiile și hobby-urile și mofturile și toate poftele. După aceea putem vorbi despre pasiune, plăcerea de a munci și socializa la serviciu și restul motivațiilor.

Am spus că sunt parțial de acord cu afirmția deoarece “money” NU poate fi singura motivație pentru “work”. În plus, la niciun “work”, “money” NU vin grămadă așaaa pur și simplu, să fiți convinși de acest lucru. Și credeți-mă nici loialitatea nu prea este un element care să justifice o majorare de leafă. Între noi fie vorba, am întâlnit destui traseiști și traseiste care și-au atins obiectivul de “money” mai rapid decât cel mai loial salariat din firmă. De ce? O parte din ei pentru că pur și simplu “pot”, alții pentru că știu meserie și au cu ce!

În situația salariatului loial… nici nu știu ce să zic:
Să îl apreciez și să îl complimentez pe patronul care a reușit să țină lângă el un salariat priceput cu o cheltuială potrivită?
sau să îl compătimesc pe acel salariat priceput care a fost loial unui singur patron aproape necondiționat deși ar fi putut accesa o serie de alte oportunități, cu sigurnață cu alte beneficii pecuniare?…

Da, știu, totul este relativ și depinde din ce unghi privești lucrurile.

Fiecare decide cum este mai bine pentru el și pentru familia lui.
A fi loial nu este un lucru rău la fel cum nici traseismul nu este ceva chiar așa de revoltător. Ambele situații pot fi gestionate fără probleme în favoarea noastră, atâta timp cât NU pierdem vremea și construim.

restul este doar … curaj. :)

offline coach

  • Traseismul este o realitate pe care trebuie sa o acceptam. Dar ca gestionar de resurse umane eu il vad ca o problema pentru organizatiile mici care nu isi permit sa atraga oameni formati si apoi sa investeasca in specializarea lor, stiind ca poate apoi vor pleca. Este o discutie care depinde de pozitia din care vorbesti

    Eugen

    10 aprilie 2013

  • De ce este o realitate pe care trebuie să o acceptăm și nu încercăm să o “prevenim”?

    offlinecoach

    11 aprilie 2013

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed