Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Articles

Dezvăluiri | Secretul Promovării

Mulți au impresia că procesul de selecție a salariatului care primește o promovare este ceva extraordinar de complex. Adică numirea Suveranului Pontif este mic copil pe lângă acestă decizie. Zvonuri și suspans. Speculații și pariuri. Interese și preferințe. Jocuri de culise și incertitudine… Oare CINE va fi cel promovat? Câte conclave vor avea loc până fumul alb va ieși pe horn?

Ei bine, am două vești pentru voi. Nu știu dacă sunt bune sau rele, eu doar vi le spun:
- la serviciu, nimeni NU este de neînlocuit! Dacă ai impresia că ceea ce faci tu la locul de muncă este vital pentru firmă și că dacă pleci se scufundă barca… cred-mă, totul va fi ok. Barca nici cel puțin nu va lua apă dintr-un motiv foarte simplu: toate companiile au mecanism de adaptare foarte bine pus la punct prin care reușesc foaaaarte rapid sa umple “golurile” lăsat de unii și de alții.
- “procesul de selecție” nu este întotdeauna un proces, ci este o decizie SUBIECTIVĂ și asumată de cei/cel care o ia.

Să zicem că apare un astfel de “gol”. Știi în cât timp se umple? În intervalul de timp de “t” + cât ai clipi din ochi, surpriză, golul s-a umplut!
Tu ce credeai? Credeai că dacă pleacă salariatul “X” NU are cine să îi ocupe locul?… Ai ghicit: nu este o problemă DACĂ se va ocupa locul ci este o întreagă poveste și de fiecare dată se fac romane foiletoane în jurul subiectului CINE va ocupa postul.

Din experiență vă spun că un manager își cunoaște echipa iar pe parcursul colaborării a evaluat și apreciat performanța și potențialul fiecărui membru al echipei în circumstanțe pe care, poate, nici nu le-ați conștientizat; pentru că, așa cum am mai spus, unul din obiectivele fiecărui manager este să aibă omul potrivit la locul potrivit. Este o căutare permanentă. Practic, nicio “mișcare” în cadrul echipei nu este întâmplătoare. (adică nu ar trebui… ). De ce? Este exact ca la croitor. Nu poți cârpi la nesfârșit o haină și să ai pretenția să arate și bine… Evident că mai sunt și situații în care trebuie să apelezi la compromis, să te abați de la principii.

Atunci când se eliberează un post vă asigur eu că sunt cel puțin doi sau trei salariați în vizorul conducerii pentru a ocupa acel post. Nimeni nu stă la momentul respectiv să facă analize și para/analize și concursuri sau întreceri să vadă care din gladiatorii care intră în arenă este cel mai bun și merită să primească funcția. Este o decizie subiectivă, aproape instantanee și credeți-mă NU trebuie justificată nimănui. Chiar nu este nimic complicat sau sofisticat sau de mare anvergură intelectuală.

Întotdeanua în “short list” vor fi salariații care ies în evidență, care se afirmă (în sens pozitiv, firește). (făra a fi limitativ) aici mă refer la absolut toate mijloacele prin care te poți afirma: rezultate, abordare, comunicare și interacțiune cu echipa și cu conducerea, implicare în activitatea de zi de zi, modul în care te achiți de toate sarcinile primite, imaginație, inovație, perseverența și consecvența de care dai dovadă, cunoștințe tehnice, viteză de reacție, serozitate… ș.a.m.d. Un lucru este cert: Pentru a promova… TREBUIE să ieși în evidență, trebuie să te vadă lumea!

În absolut nicio organizație NU există un braț magic de macara care se plimbă deasupra tuturor și care, la un moment dat vine și coboară deasupra ta și te ridică automat de pe scaunul pe care ești și te plantează într-un birou nou, pe o funcție nouă, așaaa absolut din întâmplare. Nimic nu este întâmplător, așa că NU mai fi frustrat dacă nu ai promovat în ultimii 7 ani și nu-i mai judeca pe șefi pentru că i-au promovat pe toți colegii tăi și mai puțin pe tine. Nu mai trage concluzii pripite cum că “ăla nu merita” sau că “ăla are pile” sau că “aia și-o pune cu șefu’ ” … și spun asta nu pentru că nu ar putea fi adevărat, dar pur și simplu nu contează, pierzi vreamea și îți faci inimă rea daca le gândești prea mult dar, mai presus de toate… NU rezolvi nimic. Decizia rămâne aceeași.

Da, viața este nedreaptă. Nu întotdeauna promovează cei care merită “cu adevărat”… says who?!? :O)
Preocuparea ta ça și salariat trebuie să fie aceea de a fi tu însuți una din cele două sau trei opțiuni. Fii tu prima opțiune!

Restul este… conversație.
Baftă!

offline coach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed