Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Articles

Lupta modernă a clasei… “muncitoare”

“Astea-s cadourile voastre? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine… Atât vă reprezintă? Nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi să vă învăţ! (…)” le spunea învăţătoarea şpăgară în cadrul şedinței părinţilor.

Acum, Miss şpaga contestă decizia de concediere în instanță. Nu mă miră dacă va câştiga. Justiția este dreaptă şi judecă în litera şi în spiritul legii… pe banii şi pe nervii patronului. Aşa-i codul muncii. Protectiv cu cei care îşi cunosc doar partea de Drepturi din contractul de muncă. Obligațiile sunt pentru “tocilarii” care vor să muncească.

Vrei să faci bani pentru tine şi pentru impozite? Perfect. Angajează oameni. Fă un pustiu de bine. Ști cum este cu facerea de bine…

Sfat: descurcă-te şi fă rost de un detector de indolență şi nesimțire. Te va scuti de multe belele.

Pot să înțeleg multe chiar foarte multe. Pot să fiu de acord cu multe, cu foarte multe… dar bunul simț ori îl ai ori nu îl ai. Ferească Sfântul să ai de-a face cu astfel de exmplare. Timp pierdut, nervi consumați și bani cheltuiți aiurea.

Nu am auzit (deocamdată) ca un salariat cu rezultate, serios, care are o minimă întelegere a noțiunii de “etică”, respectuos cu colegii şi cu patronul care îi oferă o şansă, totuşi… să ajungă în instanță. (am ca şi ipoteză situația în care patronul este şi el Corect şi bine-intenționat).

Atunci când vine momentul să “faci pasul în gol”… este imposibil să nu simți sau să nu realizezi că este cazul să te retragi. Este una din situațiile în care trebuie să fi sincer cu tine şi să ai demnitate…. cum NU este şi cazul lui miss şpagă.

Da, ştiu, multe războaie, lupte şi procese se “dau” pentru apărarea unor “principii”, din orgoliu şi în numele dreptății…

La luptă pentru dreptate, oştenii mei!.. yeah right.

offline coach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed