Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X
Articles

Mobilitatea și Goethe…

(republicat)

Citez:

Mobilitate.

Urmează câțiva dintre factorii ce îi pot apropia pe oameni de scopurile pe care și le doresc sau îi pot opri de la a le atinge vreodată.

Mobilitate: capacitatea de a te mișca sau de a fi mișcat.

Aplicată nouă, oamenilor, înseamnă abilitatea de a ne mișca sau de a ne adapta, de a schimba sau de a fi schimbați. Înseamnă, de asemenea, abilitatea de a ne atinge obiectivele într-o manieră care ne împlinește: la momentul potrivit și într-un mod de care ne simțim mulțumiți. Așadar, mobilitatea nu e numai schimbare, ci și împlinire și, totodată, armonie cu progresul pe care îl facem.
A te mișca în acest mod aduce o conștientizare mai bună și abilitatea de a face schimbări subtile când e necesar. A fi capabil să faci schimbări în schimbări poate să facă diferența între succes și eșec.

Când oamenii simt anumite frustrări, tind să creadă că doar făcând schimbări totul se rezolvă. Dar schimbările la întâmplare produc rezultate la întâmplare.

Schimbările au valoare numai atunci când sunt sincronizate cu toate celelalte elemente și au loc în proporții corecte. Mobilitatea ne dă abilitatea de a ne mișca, dar nu și rațiunea, sensul mișcării. Abilitatea de a te schimba nu garantează că schimbările făcute vor conduce la succes. Prin urmare, mobilitatea trebuie legată strâns de direcție.   Odată ce desprinzi una de cealaltă, amândouă devin inutile. Fără direcție, nicio schimbare de succes nu poate avea loc.

1. Acordă-ți mobilitate, pentru că ai.
2. Fă-ți cea mai clară imagine despre unde vrei să mergi.
3. Fii gata să faci schimbări în schimbarea ta.
4. Menține-ți clar scopul.
5. Menține sincronizarea între mișcare și direcție.

[...]

Există un citat celebru din J.W. Goethe, poetul, dramaturgul, romancierul și filozoful german din secolul al optsprezecelea, despre puterea pe care o au la dispoziție cei ce au curajul de a-și acorda mobilitate:

“În ceea ce privește orice inițiativă, există un adevăr elementar a cărui ignorare ucide nenumărate idei și splendide planuri:  în momentul în care cineva se angajează categoric în a face ceva, Providența se mișcă și ea. Se întâmplă tot felul de lucruri pentru a-l ajuta, care altfel nu s-ar fi întâmplat niciodată. Un întreg torent de evenimente izvorăște din decizie, revărsând în favoarea celui care a luat-o tot soiul de întâmplări, întâlniri și ajutoare neprevăzute la care niciun om n-ar fi putut visa vreodată. Începe orice poți să faci sau visezi să poți să faci. Cutezanța are geniu, putere și magie. Începe acum.” “.

Am încheiat citatul.

Nu m-am putut abține să nu vă împărtășesc aceste rânduri care mie mi s-au părut extraordinare. Autor: Timothy GALLWEY - “The Inner game and Work”.
Impresii? :O)

… Care sunt adevăratele tale ambiții?

offline coach

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment

CommentLuv badge
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterCheck Our Feed